Спират „Ергенът”

0

Шоуто е прекалено скъпо за намалелите приходи в Би Ти Ви

Който целувал – целувал! „Ергенът” спира. Би Ти Ви занапред няма да снима скандалното риалити, след като три поредни години замърсяваше ефира с него, научи „Уикенд”. Шоуто се оказва прекалено скъпо за телевизията след забраната на рекламите на хазарт, които доведоха до рязък спад в приходите.

Кандидатките да търсят любов по телевизията занапред ще си останат само с подадените документи за кастинг, твърдят отлично запознати източници на „Уикенд”. Лицензът за „Ергенът” на Warner Bros., която е собственик на правата на шоуто, се оказал прекалено скъп на фона на намаляващите приходи от реклама. Въпреки че риалитито като цяло се радва на добър рейтинг, за подготовката му отиват няколко милиона, които трябва да се избият с реклами. Тази пролет обаче Народното събрание забрани рекламата на хазарт, която беше основен източник на пари в телевизията. Резултатът веднага е бил усетен в изпразнената каса. Трябвало е да се направят съкращения в бюджета и шефовете са отрязали най-скъпото перо – „Ергенът”. Другото, което е оказало влияние за това решение, е фактът, че снимките са месеци преди излъчването, победителките са ясни много рано и винаги досега още на старта на шоуто е изтичала информация кои са те. Явно в екипа има къртици, които съобщават на определени медии тази уж секретна информация. Интригата изчезва още в началото и тази година това се е усетило по рейтинга.

От телевизията не са съобщили официално, че занапред няма да снимат „Ергенът”. В момента дори тече набиране на кандидатки за участие в нов сезон. Но това, че има кастинг, в Би Ти Ви никога не означава, че непременно ще има и шоу. Да, нов сезон може и да има, но не е ясно кога. За „Фермата” също е обявен кастинг, но риалитито тази година няма да се снима. За „България търси талант” пък кастинги се обявяват периодично с масирани реклами, но последният излъчен до момента сезон е от 2022-а и поне засега не се планира следващо издание. Най-вероятно същата съдба ще последва кастинга за четвъртия сезон на „Ергенът”. Той ще послужи, за да се събере база данни за евентуални нови участнички. Тези данни обаче ще се ползват само ако се намери достатъчно надежден нов източник на доходи, който може да покрие загубите от забранената реклама на хазарт. Така че поне засега се очертава Алек Младенов, който избяга от „Ергенът” не с мома, а с мама, да си остане последният главен герой на риалитито у нас.

Прегледана: 46275

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече