Защо се разведе Нели от търси се

0

„Семейството е всичко. Може да си напусна работата, ако ми пречи на семейството”, сподели Данаил Хаджийски през 2019 г. в може би единственото си общо интервю с жена си Нели за рубриката „Менделсон” на Поли Гергушева за предаването „Тази събота и неделя” на Би Ти Ви. Тогава, съпрузите бяха долепени един до друг, държаха се за ръце през цялото време и буквално сияеха от щастие, говорейки за дългогодишната си любов. Коментираха дори идеята да имат трето дете. Данаил каза, че намерил огън във водещата на „Търси се” за семейното огнище, а тя в него – кой да поддържа този огън жив. Тези дни, оказа се, че е изгаснал и приказката на Нели и Данаил вече е приключила.

Тя го призна неочаквано в пространно интервю пред Георги Тошев в предаването „Преди обед”. Нели надълго и нашироко обясни причините, довели до развода й с Данаил и колко дълго се опитвали да избегнат този развой в отношенията си. Опитали всичко, за да спасят брака си – ходели по църкви, манастири и на семейни констелации. Уви, напразно. Трети човек, категорична бе Нели, не е имало в брака й. Въпреки това уточнение, веднага се появиха слухове, че мъжът й, който работи в Киноцентър „Бояна” имал тайна авантюра с актриса.

„Целият казус при мен започна с едно особено усещане в любовта. До такава степен се сраснали, че престанали да се виждат като отделни индивиди, което е голям капан в любовта”, сподели Нели. Истинският проблем в брака, смята тя, стартира тогава, когато спреш да се интересуваш от другия в неговата промяна. Всеки се променял всеки ден, а обикновено живееш с идеята за другия такъв, какъвто си го избрал в началото. В техния случай може би взаимно престанали да виждат промяната си. Било трудно да си признаят, че дългогодишната им любов вече не ги вдъхновява и е станала по-скоро приятелска, слязла е на битово ниво в ежедневните задачи и отглеждането на децата. „Смятам, че истинският провал е да останеш във връзка, в която не си щастлив”, подчерта тя.

В началото на тази година Нели и Данаил се развели официално. Пътят им към раздялата продължила година и половина. Като интелигетни хора, изтъкна водещата, опитали да открият къде е проблема. С мъжа й ходили на всичко възможно, свързано с изследване на душата – семейни терапевти и констелации, пътувания, църкви, манастири. Опитали да разберат какво се случва с тях. Понеже познавали голюмата любов, която ги събрала, нямало как да се примирят с нещо по-малко от щастието, което са имали. „Истината е, че нашата любов не е нарушена от трети лица. Нито аз имам някой, нито той – някой. Нито сме имали бурни скандали. При нас беше едно чисто осъзнаване, че не е това, от което имаме нужда, това, което е било”, сподели Нели. И благодари на Данаил, че заедно търсели как да спасят брака си, за да си дадат време да се пуснат с любов. Всеки от двамата открил, че вибрира на друга честота, осъзнал промяната за себе си и за другия и „просто си изпаднали от реалностите”. „Съпругът ми пръв каза, че не чувства това, което е чувствал, но година и половина по-късно аз взех решението за раздяла. Той не искаше раздяла”, сподели Нели. Може би не се е решавал на развод с надеждата нещо да се промени и заради децата. Екранната половинка на Меги Димчева, с която водят „Търси се”, обаче била категорична. Нели вярва, че хората, които живеят заедно, без да са щастливи, отношенията им стават токсични и за тях самите, и за околните.

Промяната в Нели започнала с интерес към духовните теми. Четяла такава литература и много й липсвало да има с кого да обсъжда този нов път, който тръгнала. Така че отчуждението с Данаил било първо духовно и след това се разраснало. „Когато губиш любовта, започваш и да озлобяваш, да трупаш някакъв гняв. Ние в един момент бяхме неполезни един за друг. Започваш да отваряш другия на най-лошата му страница, защото ти е мъчно, че любовта си отива. Мисля, че се спряхме малко отгоре, трябваше малко по-рано да спрем”, призна Нели. Все пак с Данаил успели да се пуснат, преди да се стигне до токсичност.

Сега Хаджийска има свободно време, което е, когато Данаил взима синовете им. Водещата на „Търси се” го използва да прочете книга, да чуе душата си, да медитира, да работи по новия си проект. „Това, което се случи с мен, роди тази моя версия да ми е по-интересна автентичността на душата на човека отсреща”, каза блондинката. В края на месеца тя стартира подкаст, който представи във фейсбук като „духовна работилница, в която обединява популярни лица и техните духовни и психологически ментори, които им помагат да вървят в пътя на светлината”. Идеята за подкаста се появила, докато самата Нели търсела своите ментори. Що се отнася до любовта, за която казва, че е най-големият учител, Нели все още не е готова да я срещне отново. Смята, че ще се случи, когато е точното време. Имала пълно доверие на Вселената.

Нели и Данаил се запознали преди 17 години, в село Кунино, където били поканени на гости на свои приятели. Блондинката отишла с нежелание, понеже имала ангажименти, но веднага променила настроението си, когато видяла бъдещия си съпруг. „Танцувахме в местната селска дискотека и мен ме настъпиха по пръстчето, което се размаза буквално. Той дойде като принца от приказките, занесе ме на ръце до колата, бинтова пръстчето и така на следващия ден си отидох с неговата кола. Той просто ми хвана ръката по един специфичен начин и ми каза: „Така ще бъде оттук нататък”, споделяла е Нели.

Данаил й предложил брак навръх Нова година. Празнували при негови приятели и 20 минути преди полунощ той й казал, че трябва да я заведе някъде. Отвел я на Витоша с изглед към цяла София. Отдолу гърмяла заря, а около тях се вдигали наздравици, понеже и други решили да посрещнат новата година на това място. Изведнъж пред всички Данаил паднал на колене с пръстен и попитал Нели дали иска да се омъжи за него. Блондинката замлъкнала от изненада, но след паузата казала „Да”. Сватбата била на морето – в село Лозенец, без роднини, само с най-близките им приятели.

По време на брака си двамата преминали през много изпитания, като най-голямото било да станат родители. Нели роди големия си син на 33 години, като последните 2-3 години прекарала в усилена битка да стане майка. Тя има загубени три бременности, преди да стигне до ин витро процедура. След редица изследвания, станало ясно, че има Хашимото и се подложила на тежка кортикостероидна терапия, от която напълняла. Пазила в тайна борбата си и емоциите, през които преминава, защото не искала да я съжаляват. По-късно разказала, за да бъде в подкрепа на жените, които минавали по същия път. Данаил бил голямата й опора в този период.

„Имали сме моменти, когато пускаме щорите вкъщи и не излизаме по три дни. Не си говорихме, предимно си мълчахме. След това продължавахме напред”, споделяла е Нели.

Работата също била спасение за нея, както и за мъжа й. Само че понякога се нареждала до препятствията им. Когато водещата родила втория си син, който заченала отново с ин витро, но по-бързо, Данаил трябвало да замине за Лондон за 3 месеца. Тогава майката на водещата й помагала за децата. Самата Нели също никога не е спирала да работи. И по време на двете си бременности, и след като роди синовете си, тя все е била на екран. Затова в светските среди се коментира, че може би силната ангажираност на Нели и Данаил е спомогнала за отдалечването им и последвалият им развод.

Прегледана: 86765

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече