Шеф Токев готвел на 300 затворници в пандиза!

0

„Когато започнах да готвя за 300 човека в затвора, това ме върна в годините, в който бях стажант. Тогава готвехме в тези стари фурни и големи тави. Отново бе предизвикателство да направиш нещо от нищо, тоест от малко продукти да сготвиш нещо добро, нещо хубаво и качествено.“ Това разказа шеф Андре Токев във „Вечерното шоу“ на Георги Любенов по БНТ. 

Топ готвачът беше осъден на 7 месеца затвор заради шофиране след употреба на алкохол за пореден път, но излежа малко над 5 месеца – 161 дни Токев бе в затвора лек режим в Казичене.

Дните, прекарани от шеф Андре Токев в затвора започват да избледняват в паметта му. Токев не ги помни вече всичките, но някои от спомените ще носи цял живот.

„Започваш да забравяш. За мен хората в затвора, на първо място са хора. Всеки има своите проблеми. Не ме интересуваше много кой за какво лежи. Имах много приятни разговори с някои от тях, които лежаха заедно с мен. По едно време разбираш този човек, с когото досега си говорил, че лежи за еди какво си. Тогава оставаш напълно шокиран. Виждаш, че този затворник има две страни. Хората, с които комуникирах в „колежа“ ( визирайки затвора – б.а.) бяха готини, много интересни. Позитивната страна на затворниците, с нея се запознах, а негативната им страна не искам да я познавам.“, спомня си времето в кауша Токев. 

Прегледана: 150880

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече