Провалените футболисти: Божинката става артист заедно с Джизъса. А Ники Михайлов кога?

0

След тоталния си провал като футболист, Валери Божинов е на път най-накрая да намери себе си, но като артист. Досега той успешно влизаше в ролята на клоун в социалните мрежи и в телевизионни включвания, с които разсмиваше масовата публика. Сега вече ще може да го прави и в театъра. Божинката е новата звезда в представлението „Спанак с картофи”, в което блести и неговият колега Благой Георгиев-Джизъса.

„Спанак с картофи” преди десетина година създаваше истинска истерия сред феновете на театъра. Това беше първият проект, продуциран от култовото трио „Трите мечки” – Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов. Режисьор беше Богдан Петканин. Пиесата на унгарския драматург Золтан Егрешие е за трима футболни съдии, в чиито образи тримата актьори от Народния театър майсторски влизат. В един момент обаче Бахаров се отказа от проекта и на негово място влезе Герасим Георгиев-Геро. Въпреки тази смяна спектакълът продължи да се играе при пълни салони до последното представление. Финалът бе сложен преди 4 години.

Сега режисьорът възстановява проекта, но с нови лица – Иво Аръков, Кирил Ефремов и Антоан Петров, а продуцент е Кирил Кирилов, който напоследък е сред най-влиятелните имена на родната сцена. За по-интересно обаче екипът е решил да включи и нови герои в пиесата – извън тримата съдии, които по принцип са единствените действащи лица в нея. Първо беше Джизъса, който се изяви в Пловдив, а бе обявено, че го очакват и във Варна, Бургас и Царево. След него екипът е намерил за нужно да вкара в действие още едно култово лице на родния футбол, известно повече като обект на светски клюки отколкото със спортни постижения. Това е Валери Божинов, стана ясно в сряда. „Решихме да вкараме още интересни и любими лица в пиесата, за да е атрактивна и хората истински да се забавляват, все пак е лято. И Благо, и Валери са достатъчно атрактивни в новото си амплоа и истински ще зарадват любителите на театъра“, смята продуцентът. И е прав – Джизъса и Божинката наистина знаят как да забавляват народа. Сега остава в представлението да изгрее и Ники Михайлов.

Прегледана: 130515

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече