Скандално! МК не дало пари за театралния колеж на Малин и Геро, но платила за драг шоу!

0

Легендарният водещ Малин Кръстев открехна леко завесата около махането на предаването „Господари на ефира“ от ефир.

Там той беше дълги години заедно с Геро, Зуека, Мария Игнатова, Рачков и Ненчо Балабанов.

„Едно време комунистите са избили бързо цялата интелигенция и са я натикали по затворите, сега ни убиват бавничко“, това заяви актьорът Малин Кръстев в интервю с Деси Банова-Плевнелиева по Нова телевизия.

Звездата на сцената и екрана изпадна в откровение за живота на актьорите и творците като цяло. Той изобщо не спести критиките си към културната политика на държавата в последните 30 години.

“30 години се борим да оцелеем, защото българската култура се прави не “поради”, а “въпреки”, заяви Кръстев.

“Убиват ни несъзнателно, защото тези хора не разбират това, което правим. Те нямат национално мислене какво е българският език и култура. Ние за тях сме някакъв излишен лукс”, допълни актьорът.

Малин Кръстев обясни, че това е причината да се откаже от преподавателската си дейност. “Съжалявам, обезверих се”, призна с болка любимецът на публиката.

Той добави, че има вътрешен конфликт да вижда как млади хора харчат парите на родителите си, за да станат актьори. “Държавата им казва: “Вие не ни трябвате!”, обясни Кръстев.

Той разказа, че с Герасим Георгиев – Геро са похарчили лични пари, за да осъществят спектакъл на възпитаниците си в театралния колеж “Любен Гройс”.

“Същата година национален фонд “Култура” даде 100 000 лева за някакво транс шоу, ние кандидатствахме за 3000 лева и ни отрязаха. Нашият проект се оказа недостоен”, разказа Кръстев.

“Това е и скандално, и тъжно”, призна натъжена Деси Банова-Плевнелиева.

“Какви ли работи не направиха, за да ни махнат от ефир”, това каза Малин Кръстев за легендарното предаване “Господари на ефира”.

Той призна, че се е включил в него само защото Маги Халваджиян го убедил, че такова нещо не е правено в българска телевизия. “Направихме 20 години, през какво ли не минахме”, каза Кръстев. Той заяви, че все още чака чудото България да даде 1% от БВП за култура, пише show.blitz.bg

Прегледана: 135285

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече