Данчо Йовчев помете пешеходец на светофар

0

Голяма беля направил на пътя най-успешният нaш гимнастик Йордан Йовчев. 50-годишният ни славен шампион блъснал човек на пешеходна пътека със светофар в София, докато говорел по телефона, научи „Уикенд” от очевидци на инцидента. По чудо пешеходецът се разминал с най-лошото. За капак Данчо Йовчев, който иначе има слава на голям спортист и доблестен човек, се изложил като кифладжия и дори не слязъл от колата, за да провери състоянието на пострадалия, разказват още свидетели.

Сакатлъкът се случил на 21 март малко преди 18 часа на кръстовището на бул. „Драган Цанков” и ул. „Никола Мирчев”. Човекът пресичал по пешеходната пътека в посока парк хотел „Москва”, когато черният мерцедес S-класа на Данчо Йовчев направил ляв завой и го връхлетял. Младежът реагирал по инстинкт и в последния момент скочил на капака. Секунди по-късно се озовал отново на крака, разтреперан и в пълен шок. За щастие се отървал само с охлузване и оток на коляното.
„Добре, че младежът някак реагира, иначе ударът можеше да се окаже фатален. Много се уплаши, но извади късмет. Ако на негово място беше дете, майка с количка или възрастен човек, си отиваха”, разказa за „Уикенд” един от свидетелите на безотговорното шофиране на пловдивчанина.

Блъснатият мъж и другите наоколо забелязали, че шофьорът говорел по телефона, тъй като стъклото на шофьорското място било свалено. По тази причина Йовчев изобщо не се е съобразил нито със зеления сигнал за пешеходната пътека, нито с мократа настилка и скоростта си.  

„Светофарът е от онзи тип, който пуска на зелено и автомобилите и пешеходците, такива има доста в София. Но това не е оправдание за шофьора, който на всичкото отгоре беше с телефона на ухото”, разясни още свидетелят.

Върхът на наглостта на виновника обаче дошла, малко след като блъснал пешеходеца. Вместо да слезе от автомобила си и да провери състоянието му, Йовчев само си подал главата през прозореца и му извикал: „Ела тук да се разберем, приятелю!”.

Вече поосвестил се от шока, пострадалият се възмутил на безочието на шофьора и без да се разправят, направо му теглил една майна и си хванал пътя.

„Човекът явно не искаше да прави панаири на гърба на човек като Йордан Йовчев, а само да получи едно „извинявай”. И като чу тази реплика, толкова се ядоса, че направо си тръгна. Срамота е хора, макар известни и с големи успехи, да се държат така”, казаха с разочарование свидетелят.
Час по-късно на телефон 112 е подаден сигнал за инцидента, разбра още „Уикенд”. Не за спешна медицинска помощ, а за регистриране на деянието. Жалба срещу Йовчев не е подавана в най-близкото РПУ. По всичко личи, че гимнастикът ще мине метър за причинения инцидент, навярно единствено по добрата воля на пострадалия.


Прегледана: 124600

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече