Петя Дикова на „Вие“ със свекървата

0

Петя Дикова демонстрира английско възпитание не само на малкия екран, но и в собственото си семейство. Водещата от БиТи Ви говорела на „Вие” дори със свекърва си, твърдят запознати. Нейната половинка – Илиян Любомиров, преди време сподели в свой текст, че жена му използва учтивата форма, когато се обръща към неговата майка. Самия той бил много впечатлен от този изискан маниер.

На доста хора им прави впечатление, че Петя Дикова, за разлика от доста свои колеги, разговаря на „Вие” с всички в студиото на предаването „Тази неделя”, което води, и никога не си позволява да се отклони от това правило. Тя не прави изключение дори когато гостите й са нейни стари познати. Наскоро Наталия Симеонова, която даде интервю на Пипи, дори обяви пред камерите, че се изненадва от обръщението „Вие”, тъй като двете отдавна са на „ти”. „Феята на любовта”, както наричат русокосата бивша телевизионерка, изрично помоли да се придържат към неформалното „ти”, от което водещата видимо се почувства неудобно.

Ако на екрана поведението й изглежда като добро възпитания и спазване на професионалния етикет, извън работата е меко казано странно. Оказва се, че Петя се държи като член на английското кралско семейство не само пред камерите, но и в личния живот. Пипи много рядко се решавала да разговаря с някого на „ти”, дори когато става въпрос за собствените й близки. На свекърва си звездата до ден днешен говорела на „Вие”, макар че вече й е родила две внучета. Какво я кара да го прави, не е съвсем ясно. Водещата твърдяла, че според нея така е редно, защото е демонстрация на уважение към майката на мъжа й. Нейни колеги обаче шушукат, че това е начин да държи другите на разстояние и да не се сближава твърде много с хората, с които не иска да бъде близка. Маниерът й минавал уж за добро възпитание, но всъщност бил хитра хватка да подчертае, че е на различно ниво с останалите в своето обкръжение.

Известно е, че Петя Дикова е английска възпитаница. Тя е учила в Лондон журналистика, театър и превод и много държи това да личи от пръв поглед. Пипи не пропускала случай да покаже колко много държи на добрите маниери. Освен, че говори на „Вие” дори с някои от своите роднини, тя никога не си позволявала да застава от лявата страна на ескалаторите, защото правилникът сочи, че трябва да се стои вдясно. Винаги внимавала да е облечена според етикета, да говори тихо, не си позволявала да дава израз на емоциите си на публично място, не пиела друго освен чай и вода. Като цяло била много изискана и това силно впечатлявало мъжа й. Как обаче се чувства свекърва й, чувайки обръщението „Вие” от своята снаха, не е ясно.

Прегледана: 127395

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече