3,5 г. пандиз за мъжа на Калканджиева за побой, тя: Съдът може да е подкупен!

0

3 години и шест месеца затвор при първоначален общ режим отнесе мъжът на Жени Калканджиева – Стефан Манов – Тачо, съобщи „Телеграф“, позовавайки се на свои източници. Присъдата е на Софийския градски съд.

Тачо е признат за виновен за това, че през април 2020 г. на столичната улица „Поп Евстати Витошки“ в Бояна се заканил на съседа си Георги Любенов с думите: „Ще те убия, ще те разфасовам, мъртъв си, няма да влезеш в този вход“.

Решение

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд. Освен присъдата Тачо трябва да плати и разноските по делото в размер на около 5 бона. Със своето решение въззивната инстанция на практика отменя това на СРС. Тачо и Жени имат 15-дневен срок да обжалват пред върховните магистрати. Тяхното решение ще бъде окончателно.

Спекулация

„Струва ми се, че има спекулация и имам съмнение за подкуп към съда. Ще стигнем и до трета инстанция, ако трябва, ще има обжалвания“, заяви Калканджиева пред „Телеграф“ вчера. „Смятам, че господинът, който е направил това нещо, възтържествува, въпреки че на първа инстанция той беше обвинен. Когато ние бяхме оправдани, си замълчахме и бяхме колегиални и не се подигравахме на гърба на хората. А той веднага съобщава на медиите за втора инстанция. Аз смятам, че не бяха взети предвид много доказателства и няма да коментирам нищо повече“, коментира още Калканджиева.

Прегледана: 133090

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече