Транспортен бос продава имение за 10 млн. евро?

0

Транспортният бос Ваньо Алексиев, нашумял с покупката на най-скъпия автомобил „Бугати Широн“ за 4 милиона евро, изненадващо обяви за продажба помпозното си имение в полите на Витоша, в софийския квартал „Бистрица“. От няколко седмици брокери на престижни имоти в столицата предлагат на подбрани клиенти двореца на ексцентричния милионер, пише „Уикенд“. Обявата за продажбата на имението не е публична, а конфиденциална, за да се избегнат евентуални спекулации, които биха накърнили репутацията на Алексиев.

Собственикът на транспортната фирма „Биомет“ е оценил имението си на 10 милиона евро, като цената е без включено ДДС. Двуетажната къща с размерите на прогимназия се продава с впечатляващ двор от цели 12 декара със задължителния огромен външен басейн с подгряващи тръби под пода, който дава възможност на собственика да се къпе дори при минусови температури.

Впечатляващата сграда, решена изцяло в мрамор и стъкло, е с разгърната застроена площ от 850 кв. м. Имението е обзаведено с поръчкови бели кожени мебели от Италия и Франция, а от високите тавани в къщата висят 6 огромни кристални полюлея на обща стойност почти 1 млн. лв.

Ваньо Алексиев и съпругата му Цвети се нанесоха в пищния имот с гледка към цяла София съвсем наскоро, преди около 2 години и поради тази причина решението на тузаря да го обяви за продажба изглежда озадачаващо. Според близки до транспортния баровец, Алексиев планира да живее в нова къща в столичния квартал „Драгалевци“, която се строи в момента. Малцина допускат, че Ваньо Алексиев продава имението си от безпаричие. Брокери твърдят, че месечните разходи по поддръжката на бляскавия дворец доближават 30 000 лева, без в сметката да влизат заплатите на охранителите.

Според запознати, сред причините Алексиев да търси купувач за имението, са огромните задръствания, които се образуват в района на Панчарево и Бистрица. Ежедневните пътувания до центъра на София отнемат по над 1 час на транспортния бос и съпругата му. Неофициално се коментира и че охранителите на 59-годишния мултимилионер имат възражения относно сигурността му, докато е в имението. Заради огромните стъклени стени и пищната светлина в къщата, идваща от полилеите и многобройните осветителни тела, живеещите в имота могат да бъдат видени дори от километър даже с невъоръжено око, особено нощем.

„Къщата е така разположена, че жителите на Бистрица могат да наблюдават Ваньо Алексиев директно от пътя. Образно казано, имота е „мечтата на снайпериста“ – има видимост отдалеч и съществуват няколко необезопасени точки, откъдето може да стане белята. Резиденцията действително е впечатляваща, но не е мислено за сигурността на стопанина, когато е взето решението стените да са изцяло стъклени“, коментира пред „Уикенд“ имотен брокер.

Макар имението да се предлага активно на заможни клиенти срещу 10 милиона евро, до този момент никой не е проявил интерес към ексклузивния имот. „Подобен дворец може да се продава и няколко години, защото цената е внушителна, а и собственикът не е склонен да намалява исканите пари. Къщата се предлага за продан на посолства и международни компании, а не на физически лица“, признава брокер на недвижимо имущество.

Прегледана: 127625

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече