Ново 20! Андреа се оказа и художничка

0

Андреа изненада с ново 20. Този път срази не с еротична фотосесия или пък с поредно клипче от разюздан купон, а с талант на художник. Блондинката сподели в социалната мрежа снимки на свои картини, които рисувала едва на 10-годишна възраст.

Певицата създаде страница в инстаграм – „Art_by_andrea””, в която събра снимки на платната си. Сложила е 8, като повечето са натюрморт. Само на две картини е нарисувала девойка, която изглежда като анимационна героиня. Не е ясно дали само това са платната, които Андреа е запазила от времето, в което е мечтаела да стане художник, както и дали просто ги показва на почитателите си или пък е решила да ги продава. Така или иначе, певицата определено прикова вниманието и събра положителни коментари за творчеството си. А доскоро преобладаваше критиката към Андреа, заради фриволното й поведение в клипчета от почивките й, еротичните фотосесии и прекалената обработка на снимките й.

Теодора Андреева, както е рожденото й име, се занимавала с рисуване паралелно пеенето от ранна възраст. Даже известно време ходела на балет. До 13-та си годишнина тя посещавала специализирани школи по рисуване и даже мислела да учи в художествена гимназия. В крайна сметка предпочела английската гимназия и се отказала да се занимава професионално с изобразително изкуство. В Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир” Теодора се записала в хор за народно пеене на г-жа Балтакова, в който пеела около две години и спечелила няколко награди. На 16 години Теодора наблегнала сериозно на музика и ходела по-често на уроци по пеене и солфеж. Иначе бъдещата попфолк фурията се упражнява от малка. Учителка й била леля й, която е оперна певица и бивш солист на Врачанската опера. Лелята на Андреа я учила да свири. Благодарение дядо си пък попфолк певицата умее и малко да свири на китара. В рода й има и други, свързани с музиката. Баба й Тодорка Ахтарова е бивша балерина и дългогодишен помощник режисьор в НАТ „Иван Вазов”. Неин пръв братовчед е Борис Карадимчев. Прабабата на Андреа пък е бивш цигулар, а прадядото – Михаил Ахтаров е дългогодишен диригент на хор „Кавал”. Другата й прабаба е била солистка в театър „Ренесанс”, заедно с Мими Балканска.

Андреа неведнъж е говорила с гордост за роднините си, а тези дни, явно бе налегната от носталгия, защото изрови не само картините, които е рисувала като малка, а и инструменталът на първото си самостоятелно парче „Като непознат”. Записала го малко през 2006 г., малко преди да завърши гимназия. Андреа си припомни как влязла в студиото на Борис Павлов и въпреки че била само на 19, имала ясна концепция каква ще бъде първата й песен. „Показах му идеята си и той извади китарата и започнахме да я композираме. Това е абсолютно първото демо на дебютната ми песен – „Като непознат”, разказа певицата преди дни, когато сподели демо версията на първата си песен в социалната мрежа. Открила я в „прашните, стари CD”, които използвали тогава.

Прегледана: 133240

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече