Рекордьорка! Оля Лечева с най-много фамилии

0

Оля Лечева, която сега се представя като Оля Маркес де Гарденас, от няколко месеца гледаме на телевизионния екран почти толкова често, колкото известни водещи. Смуглата бивша певица цяла седмица правеше компания на Деси и Сашо в „Преди обед”, а няколко седмици преди това готвеше в „Черешката на тортата” и събра доста негативи заради твърде кичозния си дом и неподплатените с нищо претенции към храната на останали участници в предаването. Макар и да твърди, че от както се помни, си е самодостатъчна, тя очевидно обича и светлината на прожекторите и вниманието на зрителите, щом приема поканите на телевизионните продуценти.

Едва ли има българка с толкова много фамилии, колкото нея, защото ползва Лечева, Громова, Генчева, а в последно време тази на истинския си татко. Рожба е на любовта между българка и кубинец, дошъл да следва у нас. Родена е в Хавана през 1964 г., зодия Везни. Детството й преминава основно в Пловдив. Учи в руската гимназия и е отгледана от майка си и втория си татко. Нейният биологичен баща напуска България, но вместо Куба, избира Франция като алтернатива на комунистическия режим в родината си. Днес той живее в Канада и има собствена адвокатска кантора в Монреал, а Оля подържа връзка се него и новото му семейство. Признава обаче, че той няма как да се върне в Куба, защото е дисидент, избягал от комунистическия режим.
Едва завършила гимназия, през 1983 г. получава покана от Ади, една от другите три дами в легендарната група „Трамвай номер 5” да се присъедини към екипа. Участието й там не е случаен опит в сферата на музиката – тя свири на пиано още от първи клас, но е убедена, че е попаднала в една от най-известните по онова време банди само защото изглежда екзотично. Заради опита си на сцената кандидатства в консерваторията.

„реших, че щом ще се занимавам с музика, трябва да го правя професионално. Това е едно от нещата, които са много характерни за мен – ако започна нещо, се опитвам да го правя по най-добрия начин”, категорична е тя. Завършва за три вместо за пет години, като взима изпитите по ускорена програма. Музикалната й кариера обаче приключва през 1988 г.

По нейна преценка, за да продължи да се занимава с музика по това време, е означавало да направи прекалено големи компромиси. По онова време чака и първото си дете – Иван Лечев-син, който от години живее във Великобритания. Чуди се какво да учи – право или икономика. Избира второто. Кандидатства мениджмънт на интелектуалната собственост в УНСС. „Тогава тази специалност беше нова, интересна и перспективна”, обяснява тя. Завършва второто си висше образование и работи известно време в „Промобил”. След което става главен секретар на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници. В този период Оля се изявява и като манекенка на елитните родни подиуми. Но сама поставя тези свои участия на заден план и ги определя като съпътстващо, а не като основно занимание.

„В България работата на модел не може да бъде основна. При мен, заради различния начин по който изглеждам, е нормално хората в модния бизнес да проявят интерес. Проявиха го, участвах, беше ми приятно. Но манекенството не беше нещо, което изисква специални усилия или стремеж, просто така се случи някъде във времето”, лаконично затваря тази страница от живота си тя.
Работата й в асоциацията я среща с втория съпруг Иван Генчев, с когото се разделя също като с първия Иван. От заможния бизнесмен, с когото не живее от 15 години, има дъщеря ЛиаНоа. Непосредствено след раждането на второто й дете се налага Оля известно време да бъде вкъщи, но не се възприема като домакиня и поверява грижата за хлапето на бавачка, а после Лиа завършва гимназия в чужбина. Екзотичното име е идея на майка й. Няколко години преди тя да се роди, Оля вече мечтае за второ дете с твърдото намерение то да се казва Ноа, независимо от пола му. Обяснява, че това име е със староеврейски произход за момиче, но сега е широко разпространено в САЩ основно като мъжко. „Преди да се роди дъщеря ми обаче бях в църквата, аз съм католичка, и сред надписите по стените срещнах името Лиа. Страшно ми хареса. Затова направихме комбинация, въпреки че това решение не мина без семейни спорове“, обяснява майката.

Освен страстна пътешественичка, Оля е запален шофьор, но признава, че нарушава правилата за движение. Обича и да готви, но заради безкрайните ангажименти, го прави рядко, както си пролича и в „Черешката на тортата”. Не говори много за мъжа, с който живее в момента, но го описва като надежден. Не споменава името му, обаче журналистически публикации твърдят, че става дума за Красимир Станков- бивш дипломат и възпитаник на Московския университет за международни икономически отношения. Станков е бивш постоянен представител на България в ООН в края на 80-те и началото на 90-те години. Двамата имат общ бизнес в сферата на връзките с обществеността и обща собственост, но пазят дискретност, така че едва ли ще видим Оля с още една фамилия, пише „Уикенд“.

Прегледана: 132100

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече