Баровка! Богдана Карадочева продаде апартамента на „Витошка”

0

Лято е горещо и в преносен смисъл за Богдана Карадочева. Една от най-любимите ни певици и съпругът й Стефан Димитров осъществиха крачка, която се прави предпазливо, особено при кореняк софиянците – да сменят жилището си. Те го направиха „неусетно почти” за познатите им и светските клюкари.

Изпълнителката и композиторът на „Дано, дано” така се бяха сраснали с централния булевард „Витоша”, че се възприемат като негови живи символи.

От няколко седмици Богдана и Стефан все по-често са забелязвани в квартал „Лозенец”. Допреди презастрояването му той е смятан за идеалното място за живеене в столицата. Наблизо е до НДК, обграден е все още в зеленина. Непосредствено до него се простира Южният парк, а планината сякаш е на един хвърлей място. Среща се ново, както и старо строителство, а цените са солени, като за баровци.

Певицата и композиторът признават пред приятелски настроени минувачи, че вече са обитатели на „Лозенец”. Те все още се пренасят, а сортирането и опаковането на багажа е процес, отнел им повече от месец. Наемат фирма, но не успяват да селектират и пренесат всичко наведнъж. Официално музикалният тандем упорито в пази тайна намерението си да се махне от „Витошка”.

По непотвърдена информация арт семейството продава имота, обитаван преди години също от майката и брата на Карадочева. Апартаментът е многостаен, има два входа. Предполагаемата цена, предвид локацията, надхвърля 1 милион лева. Ако новата покупка е в същите размери, цената й би била в сходни параметри, леко по-ниски. Ако е по-маломерна, от продажбата би останала и кеш пара за великаните на естрадата. За жалост, преди няколко години те изгубват огромна сума пари, предовяравайки се на приятелка. Личната банкерка на Богдана изчезва завинаги от живота й, усвоявайки преди това финансите на певицата. Взема ги, като уверява Карадочева, че трябва да ги изтегли, след което ще й съдейства да се удвоят. Измамницата се покрива, напуска и банката.  

Апартаментът на бул. „Витоша” не е наследствен за певицата от покойния й баща, кожухаря Иван Карадочев, чиято собственост е конфискувана. Но така или иначе певицата израства в центъра на София и това винаги е личало в обноските й. Стефан – също. Първенци са в своята област, без да парадират и без да се сътезават.
Топ имотът е купен с първите пари на Богдана, изкарани като начинаеща певица в края на 60-те години, и с помощ от роднини и приятели. Въпреки, че не й е „бащиния”,  истинска изненада остава решението на грандамата да напусне през 2022 г. жилището, с което я свързват поколения софиянци.

Възможно е градският шум да е изопнал нервите на музикантското семейство. Преди време там неудобството са преминаващите трамваи, но откакто най-оживеният булевард е превърнат в пешеходна зона пък, изникват безчет заведения, които генерират денонощен шум. Пияниците, провикващи се в малките часове на нощта, са част от новата „Витошка”.

Допълнително неудобство създава забраната да преминават таксита, а Богдана и Стефан се придвижват приоритетно с този вид транспорт. За да наемат кола, те трябва да я издирват къде си е намерила място в някоя от преките улици. Баста – казали са на всичко това изисканите не само в музиката Богдана и Стефан.

Прегледана: 127135

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече