Смелчак! Силвена Роу мести бизнеса в България

0

Силвена Роу смята да премести основната част от бизнеса си от Дубай в родната България. За това намекна самата тя през социалните мрежи. Топ кулинарката разкри във включване на живо във Фейсбук, че подготвя хипер амбициозен проект, който щял да постави страната ни „на световната карта”. Тя не уточни в детайли за какво става въпрос, но от думите й стана ясно, че най-вероятно това ще е нов ресторант с уникална концепция, която да го превърне в хит не само у нас, но и по света.

„Ще направя нещо в България, което ще я постави на световна класа, на световната карта. Ще поставя нещо в България, което ще ентусиазира всеки от вас, всеки един от вас ще види за какво става дума. Не говоря за телевизия, говоря за дела. Телевизията е окей, но говоря за дела, говоря за нещо, което… вие ще можете да дойдете, да опитате, да пипнете, да почувствате. Говоря за легация, говоря за наследство, говоря за нещо, което искам да оставя след себе си, говоря за тези, които искат да са вдъхновени, да са с мен. Да сме ръка за ръка!”

С тези думи Силвена Роу описа своя нов проект в България. Според нея той ще бъде нещо „умопомрачаващо, с голям социален ангажимент. Да, за определен вид хора е, признавам го, но дали сте дете от училище, дали сте пенсионер, ще имате възможност да влезете, да усетите, да се обогатите от това преживяване”, твърди още кулинарната звезда. Това щял да е бъде най-грандиозният проект в целия й живот, пише „Уикенд“.

Явно става въпрос за супер луксозно място за хранене. Шеф Роу разкри, че до момента е отворила 10 ресторанта, но планира до края на годината те да станат 12. Единият ще е извън страната ни, от което автоматично следва, че другият би трябвало да е в България. „В момента съм на 3 континента. Не е лесно да се пътува”, сподели Силвена. Явно е започнала да се изморява от постоянната смята на локации. Затова й се иска да съсредоточи работата си в една-единствена точна от света, а именно – родната си страна.

Съдейки по думите й, бъдещият ресторант най-вероятно ще е с цени до небето. Най-вероятно ястията, които ще се сервират, ще са издържани в любимия за готвачката здравословен стил – много растителна храна, малко месо, качествени продукти – вероятно от био ферми, и сладкиши без захар. За да бъде достъпно и за пенсионери и ученици, би трябвало да се планират и специални събития с по-евтина храна. Не е изключено и да се правят семинари и да се четат лекции за здравословен начин на живот. Възможно е да се правят и обучения как чрез храната да се подмладиш и да подобриш имунитета си – любимата тема на Силвена. Най-вероятно всички това ще е насочено не само към българи, а и към чужденци, като идеята е да привлече богати туристи в страната ни. Хората в Пловдив вече палят свещи с надежда новият проект да е в родния им град, в който госпожа Роу е родена и отраснала.

Кой е вторият проект, за който тя споменава? Най-вероятно визира предаването си „Моето звездно парти”. Един сезон от него вече бе излъчен от Би Ти Ви, но е известно, че кулинарката има договор за две издания, така че скоро най-вероятно ще започнат нова порция снимки. Дали ще има и трета част, зависи от рейтинга на шоуто. Затова пък вече е сигурно, че Силвена занапред няма да блести в предаването, което я превърна в звезда у нас – „Мастършеф”. След като месеци наред се спекулираше с темата, самата тя осветли въпроса, споделяйки, че не влиза в журито за предстоящия сезон.

„За мен това беше чест, заставайки пред вас, участниците в „Мастършеф”, с този богат опит, тези толкова и разнообразни ресторанти, да бъда ваш ментор! А ментор трябва да е с опит, знания и капацитет!” С тези думи шеф Роу направи своеобразно сбогуване с хитовия кулинарен формат, ползвайки платформата на социалните мрежи. И, за да не остави никакво съмнение в бъдещите си планове, уточни: „Вече не съм в „Мастършеф”, но се случва нещо много по-вълнуващо, нещо, което всички вие ще имате възможност да се докоснете и изживеете лично, ако желаете!”. Ясно е, че визира новия си бизнес проект. Наскоро готвачката сподели, че планира и предаване, свързано с влиянието на храната върху сексуалния живот. Дали наистина е така, или е целяла да поддържа интереса към себе си с подобна пикантна новина, времето ще покаже. До момента нито една телевизия не е анонсирала подобен проект.

Прегледана: 128230

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече