Вдигнаха му мерника! Антон Хекимян – пред уволнение

0

Шефовете на Би Ти Ви са вдигнали мерника на Антон Хекимян, издават хора от бранша, заради нестихващите скандали в нюзрума на телевизията и огромния отлив на кадри, който директорът на отдел „Новини и актуални предавания” предизвикал.

Само за последния месец трима знакови репортери са хвърлили оставки пред Хекимян и екипът му оредял драстично точно в най-напечения работен период.

Пръв от медията с обида си тръгнал Денислав Борисов. Нервите на перничанина, израснал в Радомир, не издържали под ръководството на Антон Хекимян и той обявил, че не просто напуска, а къса завинаги с журналистиката и ще се мести в съвсем друг бранш. Негови колеги твърдят, че Борисов напуснал, защото поне от година и половина настоявал да му бъде поверено предаване. Той смятал, че е достоен да води или сутрешния блок на канала, или някое от уикенд изданията на публицистичните предавания. Дразнел се, че Хекимян открито лансирал Мария Цънцарова, а той и другите колеги оставали в сянката й. Затова и преди месец подал предизвестие за напускане.

Веднага след него байрака развели и две от знаковите репортерки на спорта, които отново са под ръководството на Хекимян. Става дума за хубавиците с дълъг опит на екран Елена Яръмова и Флорина Иванова. Преди дни се разбра, че двете си тръгват от Би Ти Ви заради многото работа, постоянния стрес и сплетните, които вгорчават работния ден на телевизионерите там.

Хекимян, който преди близо две години седна в стола на уволнения Венелин Петков, бил в паника от напускането на част от най-добрите му кадри, пише „Ретро”.  Той се опитал всячески да ги задържи, като дори им предложил по-високо заплащане. Основният му страх бил да не отидат в конкурентната Нова телевизия, защото щял да натрупа още черни точки пред собствениците на медията и било съвсем възможно да го изхвърлят от директорския пост също толкова безславно, колкото и предшественика му Петков. Хекимян, който е пословичен кариерист, бил изключително притеснен от ситуацията, в която се намирал. Въпреки че се опитвал да се държи приятелски с екипа, такъв отлив на кадри от медията не е имао от години.

Припомняме, че първо хорото поведе още преди няколко месеца Биляна Гавазова, която беше едно от най-харесваните лица на Би Ти Ви в продължение на близо 11 години. Тя изненадващо излезе в дълъг отпуск, а след него обяви, че си тръгва от сутрешния блок и телевизията и ще поеме към нови творчески хоризонти. Така и не се разбра истинската причина за напускането й. Появиха се слухове, че журналистката е имала открит конфликт с шефа си Хекимян, с когото някога бяха равнопоставени и заедно водеха „Тази сутрин”. Не е за пренебрегване и фактът, че седмици преди Гавазова да дезертира, Бойко Рашков си пожела уволнението й.

Прегледана: 130575

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече