Гласовит! Президент припява на Валя Балканска

0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и неговият заместник Тодор Чонов уважиха двойния празник на президента Петър Стоянов (1997-2002 г.). Вчера той отбеляза 70-годишен юбилей и 25-годишнината от встъпването си в длъжност. Подаръкът за Стоянов от тях беше авторска пластика на художника Румен Желев, която изобразяваше облика на родния град на президента. Красив букет от Зико и Чонов получи и жената на Стоянов – Антонина. Сред пловдивчаните, които уважиха рожденика, бяха Тони Симидчиева и бившият зам.-кмет Анастас Бадев.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, неговият заместник Тодор Чонов и Петър Стоянов

Инициативен комитет, начело с писателя и драматург Стефан Цанев, организира отбелязването на юбилея, като събра интелектуалци и общественици, подкрепили кандидатурата на Стоянов за държавен глава преди четвърт век.

Юбилярят бе поздравен от космическия глас Валя Балканска под съпровода на гайдаря Петър Янев. Стоянов не се сдържа и запя заедно с нея „Рипни, Калинке“. „Той беше обединител, той беше човек, ходеше по земята, поздравяваше и младо, и старо, и малко, и голямо. Рядкост е човек, който е на този пост, да си задържи човещината на душата“, каза Валя Балканска.

Прегледана: 132015

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече