Хвърчат обиди! Срамен инцидент с Ути Бъчваров ядоса мрежата

0

Известният готвач Ути Бъчваров е преживял страшен сакатлък, който е завършил в спешното отделение. Водещият на кулинарното предаване „Бързо, лесно, вкусно” по БНТ 1 е срязал с  остър нож едната си ръка по невнимание, пише „Уикенд”. Инцидентът е станал по време на веселба с приятели в Родопите, а кулинарният гуру привързал раната с налични бинтове и материали и изтърпял болката.

Ден по-късно видял, че раната не зараства и тръгнал да търси помощ от медицинските специалисти в София. Така попаднал пред спешния кабинет на „Пирогов”, където било фрашкано с пациенти, претърпели какви ли не сакътлъци. Майсторът на черпака бил изключително изнервен, че обслужването не ставало светкавично. Той пристъпвал от крак на крак и като видял, че преди него има около 20 души, решил да се ползва от привилегията на популярно телевизионно лице, разказват пациенти.

Ути почукал на врата на спешния кабинет, а когато му отворили, останал изненадан, че го карат да чака реда си. Настоял да го приемат веднага. Дежурният екип отказал с обяснението, че всички преди него са с проблеми, не по-малки от неговия. Вбесен, Бъчваров се заканил, че ще потърси сметка на медиците. Въпреки това сърдито изчакал реда си. Когато лекарите го закърпили, Ути побързал да си тръгне, като преди това не забравил да запише имената на дежурните. Ходейки по коридора, той „фучал”, че не може да търпи такова безобразие, защото все пак е Ути Бъчваров, познато лице от екрана, а не обикновен чичка.

Ден по-късно били пуснати жалби срещу докторите, кърпили раната му, до началниците на „Пирогов”. В тях водещият настоявал да бъдат наказани, защото го оставили да чака в коридора заедно с други пострадали, без да го обслужат с приоритет.

Свидетели на срамната случка били и пациенти, всички до един познаващи Ути от малкия екран. Те недоумявали, защо през минута-две ходи да тропа на вратата, за да бъде приет. Водещият демонстрирал гняв и нервите му видимо били изтървани. Никой не пожелал да го пусне напред, защото повечето чакащи се превивали от различни видове болки. Болните се застъпили за лекарите и дори били доволни, че към ВИП персоната са се отнесли като с редови гражданин.

Инцидентът Ути претърпял няколко дни преди рождения си ден – 1 март. В „Пирогов” обяснил, че се е срязал по невнимание, докато е организирал кулинарно пиршество в Родопите.

Медиците също били учудени от сприхавостта на Бъчваров и желанието да пререди другите. Справка в регистрите на Центъра за спешна помощ показвала, че преди 2 години, пак в дните около рождения си ден водещият е бил кърпен в „Пирогов”. Тогава раните били в областта на главата и едната ръка. Ути организирал пищно парти по повод 50-годишнината си. В разгара на танците решил да се качи на маса и да се повесели. За съжаление паднал, а приятелите му го закарали в „Пирогов”.

„Ние не знаем какъв е проблемът на Ути, но за нас той е човек като всеки друг. В спешното винаги е натоварено. Карат пострадали от цялата страна и не връщаме никого. Малцина си позволят да тропат на вратата, докато лекарите работят. Правят го предимно хора от малцинствата, защото те си мислят, че са над другите. Движат се на тумби и дори настояват да гледат как лекарят лекува ближния им. Ути се опита да мине веднага, но не се получи. Състоянието му не беше животозастрашаващо, затова можеше търпеливо да си изчака реда. Тогава започна да върти очи, да се нервира и да говори под носа си. Беше сам. Познаваме го предимно от телевизора и мислехме, че е хрисим и скромен човек. Оказа се, че сме сбъркали. На живо демонстрира надменност. Това, което видяхме – демонстрацията на неуважение към лекарите, и към чакащите за прием, тотално променя мнението за Ути. Нека си е ловец, рибар, бохем и купонджия, нека пие и пее колкото си иска, но да бъде и поне малко човечен”, коментират очевидци на случая. 

Прегледана: 137205

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече