На война! Коцето съди МВР, ГДБОП и ДАНС, разсипали Аудито му

0

Дела срещу органите на реда води фолк певецът Константин. Заради опоскано Audi A8, взето като веществено доказателство, Коцето завежда иск срещу ГДБОП, Главна дирекция Национална полиция, МВР, Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) и прокуратурата.

Той прави това като собственик на „Плаза Ауто 2012“ ЕООД фирмата се занимава с търговия на автомобили и стопанина въпросното Audi. Зла съдба застига тузарската лимузината. Тя е взета на 17 септември 2012 година като криминалисти са съставили протокол за оглед на автомобила и са го писали като веществено доказателство. Остава неясно по повод на какво престъпление иззета колата, тъй като прокуратурата мълчи.

Оправдават се с това, че по случая се води разследване. Аудито престоява 5 години на паркинг. Когато Коцето отива да си го вземе онемява. Той заварва колата разграбена, липсват гумите с джантите, външни капаци, компютрите от интериора и всичко, което са могли да пренесат на ръце, разказва пред „България Днес“ Людмил Петков, адвокатът, който представлява интересите на Коцето.

Юристът е категоричен, че колата не е свързана с незаконна дейност. Няма доказателства, че с автомобила е пренесено нещо, или е част от някакво ПТП. Просто така са решили, че и него трябва да изземат, разкрива Петков. Фирмата на изпълнителя се обръща за обезщетение към Софийски градски съд. Там процесът се точи от 2017 година.

Основният проблем е, че институциите не могат да се разберат чий е паркингът и кой трябва да носи отговорност за причинените щети по колата. Следващото заседание е насрочено за март. Тогава се очаква да бъде готова експертизата и да стане ясно на каква стойност са разграбените части от колата на Коцето. Остава да се реши и съществения въпрос: кой ще плаща сметките?

Прегледана: 133015

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече