Ковид криза! Мариан Бачев аха да се ожени, и отложи сватбата

0

Мариан Бачев и жена му Милена Видер отбелязаха 20 години съвместен живот с годеж навръх Великден тази година, но пандемията промени плановете им за щура, весела сватба, на която да поканят всички роднини, приятели и най-близките си колеги. Актьорите, които имат две дъщери, явно няма да си кажат „да” тази година, но пък са решени да го направят в най-скоро време. Кога точно е трудно да се каже в ситуация, в която мерките за сигурност срещу коронавируса често се променят, пише „Уикенд”.

„Сватба ще има все пак”, сподели актьорът при скорошна своя медийна изява. За годежа след цели 20 години съвместен живот пък каза, че е „неизбежно по смисъла на естествения ход на събитията”, просто си разнообразили ежедневието. Доста приятно и романтично се получило. Годежът бил и чудна изненада за дъщерите им Александирна и Косара. Разяснението защо чак сега актьорите са се решили да сключат брак съвсем не е шега. Досега не им е било приоритет. Мариан Бачев даже е споделял, че не вярва в брака.

„Категорично не вярвам, че бракът променя нещо. Ако някой е решил да излезе извън общия път, по който вървите, той ще излезе. И всякакви сцени на ревност и дебнене на принципа „дай да не се дебнем, че ще се хванем” абсолютно смятам за безсмислица по отношение на това – ценностите, които човек изповядва”, каза Мариан Бачев наскоро. Колко пъти една двойка е минавала под венчило не означавало задължително, че това ги прави здраво семейство. „Семейството е като вярата, то е дълбоко в теб, няма нужда да го демонстрираш”, смята актьорът.

Любовта на Мариан и Милена започва преди 20 години в Шуменския театър. До преди това двамата се знаели като колеги, но не били близки. Такива си станали покрай репетициите за спектакъл на Борис Панкин. „Магнетична личност, не може да не го забележиш”, споделяла е Милена първото си впечатление за Мариан Бачев. Любовта им не била от пръв поглед, като гръм или нещо в този стил, а се развила във времето. На репетициите в Шумен помежду им имало флирт, закачки, но само толкова. Когато се прибрали в София, Мариан поканил Милена на среща. Пролетта разцъфвала и актрисата още помни миризмата на млада трева, която се носела от градинката срещу Музикалния театър, където се разходили. Мариан й донесъл бадеми и й казал, че би бил щастлив тя да го придружи на Наградите „Аскерите”. Тогава Мариан бил номиниран за първи път в категорията за изгряваща звезда. Вече гаджета, двамата играли заедно и във филма „Филип”. Четири години по-късно заживели под един покрив. Продължават да работят заедно и са горди родители на Александрина, която е на 14 години, и Косара, която е на 7 години. Двете наблягат на уроците, но проявяват и таланти. Мариан Бачев често споделя с гордост рисунки на Александрина, с които впечатлява приятели и почитатели в социалната мрежа. Всяка нейна рисунка събира не просто поздравления, а хвалебствия и искрено възхищение. Повяват се даже идеи родителите й да пратят рисунките в „Дисни”, да издадат комикс и да ги съберат в изложба. Има даже и желаещи да купят нейни рисунки. „На първо време – да `земе средно”, отговори Мариан Бачев с чувство за хумор на последните възторжени коментари за творчеството на голямата си дъщеря. Косара пък е доста търсена в дублажа. „Когато детето ти започне да озвучава повече от теб, а ти си само шофьорът”, похвали се татко й преди дни във фейсбук.

Мариан Бачев проявява скромност в случая, но всички знаят колко са ангажирани с жена му Милена. Актьорът е известен с ролите си в театъра, киното, както и с култовите си образи за „Шоуто на Слави” по Би Ти Ви, а после в преименуваното „Вечерното шоу на Слави Трифонов” по телевизия „7/8”. Той е и преподавател в Американския колеж, а с жена му Милена ръководят Театрална работилница за деца и юноши, като трупата е носител на много награди от форуми за любителско театрално изкуство. Разбира се, двамата са и родители за пример. Такова ежедневие може да стане напрегнато понякога, признавал е Мариан Бачев. Той успява да се справи със „стройна, добра организация”, като отдава заслуги на семейството си и на колегите.

Актьорът признава, че хармонията вкъщи е от голямо значение за това до колко човек е ефективен в професионален план. Клишето „моят дом е моята крепост” е такова, защото е вярно, смята актьорът. „Никога не сме се разделяли, над 20 години сме заедно с Милена, от 14 години имаме деца, това наистина съм го смятал за една основа за добрата хармония”, казвал е Мариан, като е допълвал, че често пътува покрай театралните представления, през уикендите с Милена са заети с школата, редовно е шофьор на дъщерите им и не почти, а направо си няма почивен ден. Затова когато настъпила пандемията, семейството първо се отдало на заслужена почивка. Явно са намерили и време за годеж, с който изненадаха по Великден. Актьорите се сгодиха в присъствието на дъщерите си в любимия си ресторант в Пловдив. По-късно Мариан се похвали в социалната мрежа и показа годежния пръстен.

Заради менящите се мерки във връзка с коронавируса, актьорите засега отлагат сватбата. Така че още известно време по лична карта всеки ще се води, че живее „у майкини си”, както досега. Всъщност преди годежа Мариан и Милена искали поне да се водят, че живеят заедно на един адрес, но като открили, че това е свързано с много бумащина, се отказали. След сватбата със сигурност ще го направят.

Снимка: Стаматина Никова/БНР

Прегледана: 136925

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече