Ах, този Ковид! Блатечки – без работа и без лев помощи!

0

Нито лев помощ не получава Асен Блатечки от министерството, докато театрите не работят.

Актьорът е свободен артист. И за разлика от колегите си, които са на щат и на заплата, той е на хонорар. А докато театрите са затворени заради пандемията, остава буквално без работа.

„Не взех ни лев по време на карантината – признава в интервю за „Всичко за семейството“ Блатечки. – Министерството на културата плащаше заплати на хората, работещи в театрите. Което е супер, защото са техни служители. Бяха измислили някаква помощ, ако направиш продукт за интернет. Аз отказах. Не ми се правят такива неща. Против съм и постановките да се излъчват онлайн. Ако се прави такова нещо, трябва специално да се заснеме, да се разкадрова, да се монтира, да се направи както трябва“, казва още лошото момче на българското кино.

Блатечки е останал потресен от думите на професор Минеков. Преди времето професорът разкри, че културата трябва да се самоиздържа.

„Не повярвах, че някой може да каже такова нещо – довери Блатечки. – Това показва какво е отношението на управляващите към културата“, добави актьорът.

Блатечки от години се изявява и като режисьор. Идеята на следващия му филм е готова, ала липсва финансова помощ.

„В момента е абсолютно невъзможно да се снима. Прие се закон за киното, само че няма правилник и всъщност този закон не се прилага. Българското кино в момента е пълен батак. А и в тази криза е трудно да се търсят пари от другаде, от спонсори“, обясни актьорът.

Блатечки разкри и с какво би се заминавал, ако не бе артист.

„Може би щях да стана художник. Много обичах да рисувам. Дъщеря ми също има талант в това изкуство. И синът ми Борил рисува много хубаво“, добавя още лошото момче на българското кино.

Прегледана: 133080

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече