Речено-сторено! Софка тръгва на театрално турне!

0

Както се зарече, ромската перла Софи Маринова излиза на театрална сцена! В първото си театрално представление изпълнителката на „Стари рани“ ще изгрее още този месец – на 19 август. Заглавието на спектакъла е „Таборът се връща от небето“, като това ще бъде национална премиера за него. Мястото на събитието е Летния театър във Варна, като онлайн пропуски за изявата все още могат да бъдат намерени на цени до 30 лв.

Въпреки че за сефте Маринова ще се появи пред публиката в морската ни столица, това съвсем не се очаква да е последният й поклон. Още през следващия месец тя отново ще бъде на театралната сцена, този път обаче ще зарадва публиката в Бургас, Русе и извънредно отново във Варна, съобщават организаторите.

Софка не е единствената гост-звезда на „Таборът се връща от небето“. Според първоначалните планове рамо до рамо с фолк гласището трябваше да застане комикът Димитър Туджаров-Шкумбата. Преди около месец обаче афишът се променя, като до звездата от последния сезон на „Като две капки вода“ застава друг обичан актьор – Краси Ранков.

Спектакълът е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада. Значимо място в пиесата имат руско-циганските романси и танци. Основната задача пред Софка ще бъдат музикалните изпълнения, а сред мелодиите, които ще прозвучат, са „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и др.

Прегледана: 136260

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече