Късметлия! Ето кой печели „Талантите”!

0

10-годишният математик Калоян Гешев е най-вероятният победител в „България търси талант” тази година, пише „Уикенд”. Малкият гений на аритметиката стана любимец на публиката още по време на кастингите за шоуто на Би Ти Ви. Момчето получи най-много зрителски гласове на полуфинала миналата неделя, когато бе второто му участие на сцената на предаването. Според хора от телевизията, рейтингът му е толкова висок, че трябва да стане чудо, за да се размине с първото място на финалите.

Малкият Калоян направи силно впечатление още с появяването си на сцената на „България търси талант”, показвайки способности за смятане като на електронен калкулатор. Оказа се, че момчето е ученик на един от финалистите в предишното издание на шоуто – математикът Георги Георгиев, който се размина на крачка от първото място в сезон 6. Както своя учител, Калоян продължи напред в състезанието, но без мечтания от всички участници златен бутон. Това вбеси голяма част от зрителите, убедени, че момчето заслужава много повече от обикновено „Да!”. „Защо нямаше златен бутон за това дете! То заслужаваше бутона, а учителят му заслужаваше първото място в предишния сезон!”, категорични бяха огромната част от хората, които гледат предаването. И ако по време на кастингите те нямат думата, то резултатите от гласуването им на полуфинала бяха категорични – малкият Калоян буквално измете конкуренцията, благодарение на зрителския вот. Очаква се същият резултат да се повтори и на финалите, защото тази година именно невръстният математик се очертава като безспорен фаворит за победата. „Това е истински талант! Детето е родено с тази уникална дарба и никой друг не може да го конкурира!”, категорични са огромна част от коментиращите на официалните страници на шоуто в социалните мрежи.

10-годишният математик влезе в предаването със заявката, че ще надмине учителя си, класиран втори през 2019-а. И тъй като единственото по-високо място от второто е първото, той категорично заяви намерението си да спечели състезанието. Калоян вече се е явявал от името на България на световни форуми по ментална аритметика, където е печелил медали. Благодарение на уникалните си способности, миналата година той получи награда „Дете на годината” в област „Академични постижения”. Година преди учителят да се яви на кастинг в „България търси талант”, той е участвал в сутрешния блок на Би Ти Ви заедно с Калоян и майка му. Завел е детето там, за да демонстрира своите способности за смятане. Още тогава майката разказва, че Калоян е започнал да пише големи числа още на 3-годишна възраст, а в първи клас вече е умножавал двуцифрени числа. Единственият участник в шоуто, който би могъл да оспори първото място на Калоян, засега е 11-годишният пианист и композитор Мерт Дерменджиев. Но макар че неговата музика се харесва от много зрители, способността на Калоян да смята наум засега имат по-високо одобрение.

Прегледана: 133707

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече