Вярващ до мозъка на костите си! Господ спасявал Любо Киров!

0

Любо Киров повярвал в Бог много влад – едва на 18-19 години. Запретнал ръкави и се захванал да изучава теология още през миналото хилядолетие, през 1991 г.

Търсенията му били породени от убеждението, че има живот след смъртта, иначе „би било изключително безсмислено да сме просто едни биологични машинки”, споделя мислите си попзвездата в интервю пред „Труд”.

Не само това, но и неколкократното му разминаване със смъртта на косъм още повече го накарало да вярва, че Бог бди над него и го пази. А и имало свръхестествени случаи, когато Той веднага отговарял на молитвите му.

Въпреки това, смята певецът, Господ не винаги отговарял на прошенията му незабавно, като го оставял сам да вземе решение как да постъпи: „Не защото не иска, а защото не ни е направил марионетки, които да движи на конци, а ни е оставил да взимаме личните си решения.”

„Трябва да сме по-смели и да имаме повече надежда за живот, отколкото страх от смъртта и от утрешния ден. Когато паднат страховете, тогава човек става истински свободен, а истината е, че не умираме”, категоричен е хитовият изпълнител.

Любо размишлява и върху упадъка на човечеството напоследък: „Решихме, че сме сами и всичко е в наше владение, че едва ли не ние управляваме Вселената. Това води до голямото падение – повярвахме, че ние сме единствените богове, което няма как да е истина, щом не можем да управляваме двата основни пункта – раждането и смъртта. Ако някой може да реши кога да се роди, кога да умре и да възкръсне – тогава съм съгласен да призная, че сме богове, но на този етап само Бог може да го направи!“

Прегледана: 129226

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече