360 лв пенсия взе щерката на Стоянка Мутафова

0

Муки – единствената дъщеря на легендарната Стоянка Мутафова, взе пенсия в размер на 360 български лева.

Информацията беше съобщена от самата Муки, която допълни, че през първия месец на настоящата година й е начислена и първата пенсия.

Парите, разказва още тя, са сметната въз основа на възрастта й, защото трудовият й стаж не е голям. Едва 18 години се е осигурявала към държавата дъщерята на легендата Мутафова. Като е плащала и данък върху печалбата от няколкото книги, които е пускала през годините.

Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова – Муки вече е пенсионерка, сподели наскоро самата тя. А пенсията, която ще получава оттук нататък, засега е в размер от 360 лв. на месец, а след всяка индексация цифрата ще нараства.

Мария Грубешлиева разказва още, че на 2 февруари ще се навършат 99 години от рождението на великата Стоянка Мутафова. Именно в тази връзка няколко дни по-късно БНТ ще излъчи филм, посветен на легендарната актриса. Самата лента е записала наскоро. И то изключително скоро – през изминалия първи месец на 2021 г. Участие в него взима и Муки, като за целта тя и мениджърът й Евгени Боянов пътували до Трявна наскоро.

Прегледана: 165804

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече