Ковид-криза! Ето кой колко взима във фолка в условията на пандемия

0

Факт е, че покрай пандемията много бизнеси тръгнаха тотално надолу.

Същото с пълна сила се отнася и за изпълнителите. Естрадни, популярни, модерни, както и тези в лекия жанр. Всички драстично свалиха мизата си за участия.

Кратка справка в бранша показва, че най-високо платена във фолка към момента е Галена.

Преди кризата, породена от Ковид-19, тя не стъпваше на сцената за по-малко от 20 бона.

Сега ако вземе 10 хиляди за участие, е цяла сензация.А хонорари в порядъка на 15 хиляди се смятат за чудо невиждано.

Непосредствено след Галена при най-скъпоплатените артисти скача Софи Маринова. Следват я Преслава, Анелия, Емануела. При тях сметките са приблизително еднакви, като не стига, че парите са паднали драстично, но и броят на участията значително е намалял.

В дъното на същата тази класация, като изключим никому неизвестните прохождащи чалгарки, се редят Есил Дюран и бившата звезда ДесиСлава. Въпреки че в кариерата и на двете има периоди на възход, към днешна дата никой не се интересува какво пеят и как го пеят.

Що се отнася до мъжкото представителство в гилдията, най-търсен си остава Азис. В последно време той се изявява редовно с Папи Ханс.

Плътно след костинбродския славей се нарежда семейство Стораро. Тони и Фики се нареждат на челните позиции, като доскоро синът можеше да се похвали с доста по-тлъст хонорар. И ако преди двамата прибираха на вечер съответно 15 и 20 бона, то към днешна дата парата е намаляла на половина.

Сред останалите мъжкари във фолк гилдията положението е същото. Мизата за участие на Константин е паднала до 4 000 лева. Същото се отнася за Милко Калайджиев и Галин.

Прегледана: 240139

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече