Netflix пуска сериал за арменския геноцид на режисьора Размиг Чакърян

0

Един много спорен сериал за много оспорван геноцид тръгва по Netflix от 2021, режисиран от Размиг Чакърян и с участието на Шарлот Льо Бон, Кристиан Бейл и др.

Драматичната сапунка носи името „Истината“ и следва сюжетната линия на филмовата лента „Обещанието“ на Тери Джордж, който понесе доста критики. Именно заради смесените чувства, които драмата предизвика у зрителя през 2016-а, киноманите са скептични и за новия сериал.

Кадри от „Обещанието“

Действието започва да се развива в Армения в последните години на Османската империя – през 1914 г. Главният герой мечтае да стане лекар, но няма финансови възможности. За да плати таксите за медицинско училище, той се жени за млада жена и използва зестрата, с която да покрие следването си в Константинопол.

След като пристига в столицата на империята, попада за друга жена Ана, която вече е в отношения с американски журналист. Докато Майкъл и Ана се сближават, избухва война и тримата се оказват в средата на ужасяваща ситуация.

„Твърдата режисура на Размиг Чакърян гарантира, че драмата ще е едно от главните действащи лица. Той е известен с тежките си филми, които не са за всеки, но в същото време са изключително добре проучени исторически и максимално се доближават до действителността“, коментират критиците.

Сериалът разглежда един сравнително неизследван период от историята, като на арменския геноцид ще се погледне от различни страни, без да се спестят на зрителите най-ужасяващите реални събития.

„Холокостът е осъществен по време и след Първата световна война и може да се раздели на две фази – масови убийства на трудоспособното мъжко население чрез клане и подлагане на армейски наборници на принудителен труд, последвано от депортиране на жени, деца, възрастни хора и др. и немощните походи на смъртта, водещи към сирийската пустиня. Задвижвани напред от военните придружители, депортираните бяха лишени от храна и вода и бяха подложени на периодични грабежи, изнасилвания и кланета. В „Истината“ нищо от това няма да бъде спестено“, предупреждава Размиг Чакърян.

Неминуемо критиките започнаха още от първия трейлър, като сапунката бе наречена кървава пропаганда.

„Това е като изменението на климата – еднозначно е, защото е доказано. Ние показваме фактите, историците ги посочват и за това изтреблението на арменския народ е признато от целия свят, освен от правителствата, манипулирани от турската стратегическа сила “, каза Размиг Чакърян малко след промото на „Истината“.

И допълва: „Отричането на холокоста е просто тактика да се отклони вниманието на хората от факта, че никой никога не е бил подведен под отговорност“.

Прегледана: 212964

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече